Skip to content

Újhold Energiáiban

Újholdkor legerősebb a test megújító, öngyógyító ereje. Érdemes akár egy kis böjtöt tartani. Pl. nem enni cukrot, húst, esetleg bármilyen mono diétát is lehet tartani.

A belső méregtelenítés mellett nagyon jó bőrünket is átradírozni, átmasszíroz(tat)ni. Kényeztető illatos fürdővel táplálni.

Újholdkor jobban készen állunk a változásra/változtatásra. Jobban megtámogatott ilyenkor új dolgokba belekezdeni, új szokásrendszereket kialakítani, elhatározni, hogy a hónapban mit, hogyan szeretnék pl. a gyakorlásban.

Új lehetőségek befogadására is nyitottabbak vagyunk. Jó alkalom az új célok kitűzése mellett felülvizsgálni korábbi terveinket, szokásainkat, életvitelünket. Vajon ezek azt a célt szolgálják e, amely felé törekszem, szolgálják e női egészségemet? Ha nem, most jó az időzítés a változtatásra! Intuíciói felerősödik, könnyebben tudunk kapcsolódni az érzékelésen túli dimenziókhoz. Intuícióink segítségével kaphatunk iránymutatást, választ kérdéseinkre.

Érdemes hát meditálni, imádkozni, fohászt mondani, mantrázni. Meghívni a segítő energiákat, kapcsolódni a hitünk szerinti legtisztább forrás energiájához. Kérve támogatásukat az elkövetkező hetekhez, törekvéseinkhez, elhatározásainkhoz.

Szeretettel osztom meg veletek azt a szertartást, melyet én otthon szoktam elvégezni:
✔️ Kényeztető fürdő (zuhany) testradírozással
✔️ Korábban jól kiszellőztetett, rendezett térben az oltárnál gyertyát gyújtani.
✔️ Megfogalmazni, leírni a szándékot, elhatározást.
✔️ Átgondolni, ráérezni, hogy ezt a cselekvés szintjén hogyan szeretnénk megvalósítani. (Ha nem tudjuk, akkor ennek mikéntjéhez is kérhetjük a segítő energiák iránymutatását. )
✔️ Érdemes picit mozogni, lehet egy általad szép zenére táncolni, vagy akár könnyed izületátmozgatásokat végezni, esetleg holdüdvözlet sort vagy más egyéb nagyon finom jógagyakorlást, légzőgyakorlatokat vagy egy relaxációt
✔️ A gyakorlás után az újra oltárhoz ülni
✔️ Mantra, ima, fohász segítségével kapcsolódni a Hold energiához, hitünk szerinti legtisztább forráshoz. Kérni segítséget, támogatást elhatározásainkhoz – ezt nyugodtan lehet saját szavainkkal.
✔️ Csendben ülni a gyertya fényénél, a légzéshez és ezáltal intuíciónkhoz, belső világunkhoz kapcsolódni, s „csak úgy lenni” a szertartás terében.
✔️ Majd, amikor úgy érzed három mély légzéssel, nyújtózással, akár az OM mantra zengetésével tenyérdörzsöléssel lezárni a szertartást.
✔️ Lefekvéskor egy füzetet készíteni az éjjeliszekrényre. Jöhetnek fontos álmok.

Egy javasolt fohász:


Holdanya Te Fényes, szeretettől ékes szólítalak Téged
Szent erődnek árja, lelkem vibrálása legyen itt most vélem
Elmém csitítsd el, szívem ékesítsd fel ezüst sugaraddal
Ragyogd át a méhem, ringasd el a lelkem fénylő jóságoddal
Legyen velem béke, Szellemnek egysége
Bennem
Köszönöm Neked, Áldás

Holdfohász forrás: Pusztai Orsolya Kristálycsakra – átköltve Keszi Ildikó által

A Hodszertartás forrása: Jenei Gabriella – kiegészítve Keszi Ildikó által